Kontakt

3dgradkromberk16 9play

3D pogled na Grad Kromberk

Objavljeno 14 okt 2022

Obiskovalcem, ki si na Gradu Kromberk ogledujejo razstave, stalno zbirko in se udeležujejo raznih srečanj, se odslej odpira nov pogled na grajski kompleks, saj ga s pomočjo 3D vizualizacije lahko občudujemo tudi iz drugih perspektiv. S klikom tukaj se znajdemo nad gradom in se v nekaj sekundah zavrtimo okrog njega.

 Tridimenzionalna predstavitev je nastala v okviru čezmejnega projekta MerlinCV, ki ga je Znanstveno-raziskovalno središče Koper izvedlo v sodelovanju s partnerji iz Italije in Slovenije, da bi prispevali k večji prepoznavnosti čezmejne turistične regije. Zaključno srečanje smo sredi avgusta gostili prav na Gradu Kromberk, kjer je Zavod 3D predstavil povsem nove 3D predstavitve dvorcev Kromberk, Lože in Lanthieri v Vipavi ter utrdbe Kubed.

 Veseli nas, da si je sedaj kulturno dediščino mogoče ogledati tudi na spletu, in je tako nov, virtualen pogled na to prepoznavno stavbo s parkom in okolico dostopen vsem. Prepričani smo, da bomo tudi na ta način k obisku osrednjega razstavnega prostora Goriškega muzeja privabili še več obiskovalcev. Do naslednjega obiska pa lahko Grad Kromberk opazujete z domačega kavča in ga celo »preletite« ali pokukate skozi zelenje, ki ga obdaja, zraven pa o njem še kaj izveste, saj je vizualni predstavitvi dodan tudi zgodovinski oris.

Dostopnost