Kontakt

Otroci%20delavnice

Delavnice v času zimskih počitnic

Objavljeno 16 feb 2018

V času zimskih počitnic Vas Vabimo na dve delavnici, ki bosta potekali v Solkanu.

Ponedeljek, 19. februarja 2018, od 11.00 do 13.00 

Brezplačna delavnica: Poln kufer starih igrač

Delavnica bo potekala v upravni stavbi muzeja v Solkanu ob Vili Bartolomei. Na delavnici si bomo pogledali katere igrače se skrivajo v muzejskem kovčku, eno ali več iger se bomo skupaj tudi naučili igrati, otroci pa jo bodo lahko odnesli domov. Po delavnici, ki bo trajala dobro uro, si bodo udeleženci pogledali še razstavo Igre moje mladosti v Vili Bartolomei. Delavnica je namenjena otrokom starim od 6 do 10 let, na delavnici lahko sodelujejo tudi starši ali stari starši. 
Zbirno mesto: pred upravno stavbo muzeja v Solkanu.

Kufer

 

Sreda, 21. februarja 2018, od 10.00 do 12.00

Delavnica in vodstvo: Izdelava jesenske maske Rjepušč

Ne delavnici bomo izdelovali kopijo staroverske maske Rjepušč. Najprej si bomo v Vili Bartolomei pogledali razstavo Staroverstvo in staroverci. Na njej bomo videli katere maske so v jesenskem času nosili staroverci. To so maske, ki s pravkar zaključenim pustnim časom niso bile povezane, a so bile za staroverce izredno pomembne. Po ogledu razstave se bomo odpravili v upravno stavbo muzeja, kjer si bomo s pomočjo starega papirja izdelali svojo masko. Delavnica je namenjena otrokom starim od 8 do 12 let, na delavnici lahko sodelujejo tudi starši ali stari starši.
Zbirno mesto: v Vili Bartolomei v Solkanu.

rjepusc

Cena te delavnice je 2€ na osebo, plačilo se opravi v Vili Bartolomei.

Zaradi omejenega števila mest je za obe delavnici obvezna prijava preko elektronske pošte na: david.kozuh@goriskimuzej.si.

Dostopnost