Kontakt

Glasbe sveta title 2022

Festival Glasbe sveta 2022

Objavljeno 25 jul 2022

Predstavljamo Vam program 11. edicije čezmejnega mednarodnega glasbenega festivala Glasbe sveta / Musiche dal Mondo 2022, ki že več kot desetletje povezuje Gorico, Novo Gorico in širši obmejni prostor, in se osredotoča na predstavljanje različnih glasb iz vseh koncev sveta, od antičnih ljudskih tradicij do sodobnih mutacij starih in novih zvokov iz urbanih metropol.

Festival, ki se bo odvil med 25. julijem in 3. avgustom 2022 na Gradu Kromberk in v Mestnem gledališču Giuseppe Verdi v Gorici, tokrat prinaša šest večerov v družbi svetovno priznanih glasbenih mojstric in mojstrov različnih generacij.

PROGRAM:
ponedeljek, 25. julij, ob 21h, Mestno gledališče Giuseppe Verdi (Gorica, IT)
FRED WESLEY AND THE NEW JBs (ZDA)
Festival bo otvoril ikonični funk pozavnist, ki ga poznamo kot člana legendarne zasedbe Jamesa Browna in kasneje afrofuturističnega funk kolektiva Parliament-Funkadelic.

sreda, 27. julij, ob 21h, Grad Kromberk (Nova Gorica)
DIVANHANA (Bosna in Hercegovina)
Sarajevski ansambel se bo predstavil s svojo posodobljeno, jazzovsko obarvano vizijo sevdaha.

petek, 29. julij, ob 21h, Grad Kromberk (Nova Gorica)
BAKALINA VELIKA (Slovenija)
Razširjena tolminska zasedba, ki velja za enega od draguljev sodobnega avtohtonega raziskovalnega folka, bo predstavila novo glasbo iz njihovega letošnjega albuma Zviezdna srebruo (Čadrg Records, 2022).

ponedeljek, 1. avgust, ob 21h, Grad Kromberk (Nova Gorica)
MDOU MOCTAR (Niger)
Ambasador afriškega bluz rocka in pronicljivi tuareški kitarist k nam prihaja z vrhunskim šestim albumom Afrique Victime (Matador Records, 2021), ki se je lani zavihtel na najvišja mesta ključnih lestvic najboljših albumov leta.

torek, 2. avgust, ob 21h, Mestno gledališče Giuseppe Verdi (Gorica, IT)
SONA JOBARTEH (Gambija/Združeno kraljestvo)
Na festivalu bo premierno nastopila britansko-gambijska skladateljica in mojstrica kore, ki je s svojo blagozvočno godbo omrežila občinstva po vsem svetu.

sreda, 3. avgust, ob 21h, Mestno gledališče Giuseppe Verdi (Gorica, IT)
KOKOROKO (Združeno kraljestvo)
Za vrhunec bo poskrbel londonskih afrobeat/jazz kolektiv, ena najbolj karizmatičnih zasedb aktualne britanske jazz scene, ki bo predstavil svoj debitantski album Could We Be More (Brownswood Recordings, 2022).

Več info: www.glasbesveta.org, https://controtempo.org in FB

VABLJENI!

Glasbe Sveta 2022

Dostopnost