Kontakt

Alykeitahamiddrake

Glasbe sveta / Musiche dal mondo 2020: Zvezdana Novaković, Aly Keita & Hamid Drake Duo

Objavljeno 31 jul 2020

Zaradi ukrepov predpisanih s strani NIJZ-ja, je število obiskovalcev omejeno na 120 oseb. V primeru slabega vremena se koncert seli v dvorano na gradu, omejeno število obiskovalcev na 50 oseb.

Lokacija: Grad Kromberk

ZVEZDANA NOVAKOVIĆ “ ZveN aka zven"

Zvezdana Novaković je vsestranska glasbena ustvarjalka in performerka. Sprehaja se je od etna prek gledališke glasbe, do z elektroniko obogatenega eksperimentiranja. V krepkem desetletju je delovala na številnih področjih in v toliko projektih, da jih je težko popisati. Razpon sega od gledaliških do koncertnih odrov, od skupine Laibach do Svetlane Makarovič, od Bolgarije do Brazilije, od starodavnih tradicij do elektronike, od lutk do uprizoritvenih presežkov Jerneja Lorencija, od klasike do džeza, od poučevanja vokalnih tehnik, prek študija kompozicije do vodenja pevskih zborov, od nacionalne opere do alterklubov, od pripovedovanja do harfe. Vse pa povezuje njen glas. Njen ZveN. "ZveN aka zven" je Zvezdanin solistični zvočni performans, prepleten z avtentičnim petjem in harfo, ob njem pa gradi zvočne slike z elektronskimi instrumenti in tako starodavno sreča moderno v brezčasni pesmi prednikov.

ALY KEITA & HAMID DRAKE Duo

Ko sta se pred leti srečala Aly Keita in Hamid Drake se je zgodila alkimija. Gre namreč za zvočno popotovanje nekje med starodavno Afriko in sodobnimi ZDA, med sočno in vedro glasbo, polno obsesivno ponavljajočih ritmičnih zank, tisočerih ritmičnih odtenkov in poseganja v tradicijo plesnih žalostink griot pripovedovalcev Zahodne Afrike. Aly Keita - mojster na balafonu, značilnim instrumentom njegove rodne pokrajine, ki med drugim spominja na marimbo, ob njemu pa čudežni bobnar in tolkalec Hamid Drake, ključni ritmični silak sodobne glasbene scene že skoraj pol stoletja.

http://glasbesveta.org/
https://controtempo.org/
https://www.mojekarte.si/si.html

Glasbe sveta 2020

Dostopnost