Kontakt

Doorsdeepspacegrid

Goriški muzej sodeluje v projektu DOORS

Objavljeno 1 jul 2022

Goriški muzej se je spomladi s predlaganim projektom uvrstil med 40 izbranih javnih zavodov iz EU za sodelovanje v prvi fazi projekta DOORS – Digitalnega inkubatorja za muzeje. Slednji je prejel sredstva iz raziskave Evropske Unije z naslovom Horizon 2020.

Gre za dvostopenjski projekt, v drugo fazo pa se bo uvrstilo 20 najboljših projektov.

 Več o projektu DOORS si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani: https://ars.electronica.art/doors/en/

Naš projekt z naslovom Awakening memories – leaving traces oz. Obujamo spomine – puščamo sledi, predvideva izdelavo spletne strani z obogateno resničnostjo (AR). Ta bi v treh jezikih predstavljala Novo Gorico domačim in tujim obiskovalcem s pomočjo pametnih mobilnih naprav. Novost predstavlja možnost oddajanja spominov direktno na spletni strani in galerija starih fotografij, ki se bo redno posodabljala, tudi s pomočjo materiala, ki nam ga bodo posredovali občani.

Ob koncu prve faze smo pripravili tudi krajši predstavitveni video, s katerim želimo idejo približati javnosti. Dejstvo, da moramo že v fazi priprave projekta preveriti razpoloženje potencialnih uporabnikov, je ena od mnogih stvari, ki smo jih ponotranjili tekom prve faze inkubatorja. 

Ker je za celotni proces izrednega pomena tudi prejem povratnih informacij s strani zainteresirane publike si želimo, da bi tudi občani podali svoje mnenje. Hvaležni vam bomo, če si vzamete 5 minut za reševanje spodnje ankete.

ANKETA

DOORS EU logo

Goriški muzej is part of the DOORS – Digital Incubator of Museums network. DOORS has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No 101036071.

Dostopnost