Kontakt

Pot%20miru 03

Muzejski torkov večer: Vodnik po Poti miru od Alp do Jadrana

Objavljeno 10 nov 2022

Novi knjižni vodnik Pot miru od Alp do Jadrana - Daljinska pohodniška pot po sledeh soške fronte, ki je poleti izšel v slovenskem in italijanskem jeziku, obeta pa se tudi angleška različica, bosta 15. novembra 2022 ob 19. uri na Gradu Kromberk predstavila mag. Tadej Koren iz Fundacije Poti miru v Posočju in Nicola Revelant iz PromoTurismoFVG.

Vodnik po Poti miru od Alp do Jadrana(Foto: Muzej na prostem Kolovrat, Katarina in Andrej photography)

Vodnik, ki je bil pripravljen v okviru projekta WALKofPEACE na programu Interreg V-A Italija‒Slovenija, je na voljo v Centrih za obiskovalce Pot miru in turistično informacijskih centrih vzdolž Poti miru od Alp do Jadrana.

Daljinska pohodniška pot po sledeh soške fronte je dolga več kot 500 km in razdeljena na 30 odsekov. Vije se po zahodni Sloveniji in Furlaniji-Julijski krajini (Friuli Venezia Giulia) ter vključuje še nekatere kraje v pokrajini Benetke (Provincia di Venezia), poleg teh pa tudi določena druga območja in kraje, ki niso neposredno na trasi poti, a so pomembni za razumevanje pričujoče zgodovine.

Vstop prost!
Prijazno vabljeni!

Vodnik po Poti miru od Alp do Jadrana(Foto: Vodice, Manuela Schirra, Fabirizio Giraldi, PromoTurismoFVG)

NAPOVEDUJEMO: Na naslednjem muzejskem torkovem večeru 22. 11. 2022 bomo predstavili knjigo o vipavskem pesniku in tigrovcu Dragu Bajcu ter tigrovcih iz goriškega poduredništva časopisa Edinost Ko so ječali tečaji Evrope.

Dostopnost