Kontakt

Mascherinikolaz

Muzejski torkov večer z odprtjem razstave o Mascheriniju

Objavljeno 17 okt 2024

Dela Marcella Mascherinija (1906–1983) se po lanski razstavi 22. oktobra 2024 vračajo na Grad Kromberk. Kot partnerji v projektu Marcello Mascherini. Kipar med pesniki in pisatelji 20. stoletja tokrat gostimo skulpture, ki so bile poleti na ogled v galeriji v Portopiccolu v Sesljanu.

Na muzejskem večeru bomo ob 19. uri odprli razstavo Marcello Mascherini, kiparstvo kot poezija, po kateri bosta vodila kuratorja Francesco Bordin iz Arhiva Marcello Mascherini in Katarina Brešan iz Goriškega muzeja, ki sta Mascherinijeve kipe in risbe postavila v dialog z mislimi nekaterih pisateljev in pesnikov, s katerimi je bil tržaški kipar osebno in umetniško povezan. Poleg tega bomo razstavili tudi publikacije in dokumente iz Mascherinijevega obdobja.

Razstava bo na ogled do 10. novembra 2024. 
Prijazno vabljeni!

Na naslovnici: Marcello Mascherini, Kopalka (Bagnante), 1952, bron, 71 cm (na levi), Portret oblikovalke Renate Piccolo (Ritratto di Renata Piccolo), 1938, bron, 38 cm (v sredini), Glava deklice (Testa di fanciulla), 1964 (na desni), foto: fotografski kabinet Mestnega muzeja v Padovi

Dostopnost