Kontakt

Zgodbegeneracijweb

Muzejski torkov večer: zGodbe generacij

Objavljeno 10 apr 2024

S soustvarjalci publikacije zGodbe generacij, v kateri so združeni lokalni avtorji in izvajalci popularne glasbe zadnjih desetletij v zgornji Vipavski dolini, bodo na Gradu Kromberk 16. aprila 2024 ob 19. uri odmevale zgodbe, ki so jih ustvarile generacije glasbenic in glasbenikov na Ajdovskem.

Skupaj bomo obujali spomine oziroma spoznavali, kdo je kdo v ajdovskem rokenrolu in popularni glasbi. Na muzejskem torkovem večeru se bomo z gosti gibali med koncertnimi odri in skozi prerez glasbenega ustvarjanja skupin, solistov, avtorjev in izvajalcev odkrivali pestrost in raznolikost glasbene podobe tega območja. Med vrstice in slikovno gradivo so ujeti nekateri še aktivni bendi, druge srečamo na koncertih le občasno ob posebnih priložnostih, tretji pa so inštrumente in mikrofone, vsaj pred občinstvom, trajno odložili.

Skratka, kreativna in inovativna ideja predstavitve rokovskih zgodb, znova vrednih posluha. Knjigo z zbranimi zapisi ajdovskega rokerola, ki ji je priložena kompilacija zGodbe generacij v zvočni obliki, bo mogoče tudi kupiti.

Dostopnost