Kontakt

Vinilveceri2020

VinilVečeri 2020 v atriju MO Nova Gorica

Objavljeno 2 jul 2020

Drago & Aljoša Mislej - Vinil ni bil moja izbira, torek, 7. julija ob 21h. Atrij MO Nova Gorica.

Vinil ni bil moja izbira. Vinil je bil edina izbira. Pravzaprav so takrat, ko sem resneje začel kupovati prve single in kasneje prve albume z najrazličnejšo glasbo, obstajale samo še audio kasete. Ampak kasete niso bile primerljive z albumi. Kaseta je bila neke vrste "usb ključek" druge polovice prejšnjega stoletja. Nekaj kar se do onemoglosti previja in skuša preglasiti starega spačka. Album pa je bil utelešenje kulture. Če si šel z nekaj albumi James Taylorja ali CSNY po mestu, si bil nekdo, ki se razume, ki posluša, ki morda celo razume.
Veliko se jih je nabralo v teh letih. Tiste najbolj popraskane so še iz študentskih časov, kjer žurke niso imele nobenega spoštovanja do njih in so jim risale globoke kanale, ki smo jih premagovali s petdinarskim kovancem na ročki z iglo.

Tiste imam za spominska vrtenja, bolj užitkarsko pa poslušam nove, ki jih spet kupujem že vsaj zadnjih deset let. Tako kot to počne tudi sin Aljoša, ki je vrsto let imel na Radiu koper oddajo Indie ni Indija. Take vrste albumov on kupuje že vrsto let in počasi me dohiteva.

http://www.glasbesveta.org

Vsak torek, vzporedno s predavanji, na stojnicah poteka še semenj rabljenih in novih vinilov, ter raritet.

Dostopnost