Kontakt

Vinilveceri2024 banners2

VinilVečeri ob julijskih torkih v parku Vile Bartolomei

Objavljeno 26 jun 2024

Goriški muzej v sodelovanju s KUD Morgan in s podporo Mestne občine Nova Gorica v juliju že 16. leto zapored prireja glasbena predavanja VinilVečeri. Štiri zaporedne torke ob 21. uri bodo različni ljubitelji glasbe in lastniki vinilov imeli svoja predavanja na poljubne glasbene teme, vsi pa bodo glasbo predvajali z vinila ali katerega drugega analognega nosilca zvoka.

V preteklih sezonah so se zvrstili številni zanimivi predavatelji, od glasbenih urednikov, pesnikov, glasbenih organizatorjev, glasbenikov, pa do “navadnih ljubiteljev glasbe”. V letošnji seriji VinilVečerov bomo na novi lokaciji – v parku Vile Bartolomei v Solkanu (Pod vinogradi 2) gostili:

2. julij: VLADIMIR PERUNIČIČ: Glorija. Poslušali bomo moške bende, ki ne bi doživeli glorije, če v bendu ne bi bilo žensk.

ob 20. uri: brezplačno vodstvo po fotografski razstavi Gorana Antleja »Inkognito«. Kurator Rok Bavčar vas pričakuje v Vili Bartolomei uro pred pričetkom predavanja in vas popelje med 'ukradenimi' prizori s koncertov domačih in tujih glasbenikov.
9. julij: SABINA KRANER aka SKABINA: Surfanje čez valove ska glasbe

16. julij: MARKO GODNJAVEC - JIZAH: Ponatisi Ex Yu vinilov na primeru Croatie records

23. julij: ESAD BABAČIĆ: Paket aranžma

Obiskovalci bodo na spremljajočih stojnicah našli rabljene in nove plošče ter raritete.

V primeru slabega vremena bodo VinilVečeri v 1. nadstropju Vile Bartolomei.

Vabljeni glasbeni sladokusci!
Vstop prost.

Dostopnost