Kontakt

Plakati small

Zadnje vodstvo med filmskimi plakati

Objavljeno 31 jan 2024

Filmske plakate, ki so v Vili Bartolomei v Solkanu izobešeni od junija 2022, bomo kmalu sneli in prepustili prostor novim vsebinam. Avtor razstave »Iz katerega filma si pa ti?« Rok Bavčar bo v soboto, 3. februarja, ob 16. uri obiskovalce še zadnjič popeljal po izboru filmskih plakatov, ki jih je Kino podjetje Nova Gorica leta 1996 podarilo Goriškemu muzeju. Večinoma lahko obujamo spomine ob plakatih filmov iz 80. in prve polovice 90. let, pozornost različnih generacij pa pritegnejo tudi drugi razstavljeni predmeti.

Če je bilo nekoč gledanje filmov omejeno na kinodvorane, se z videokasetami in DVD-ji pojavi možnost domačega kina v dnevni sobi. Danes so nam zaradi raznovrstnih pretočnih vsebin filmi in TV-serije dobesedno na dosegu roke. S tabličnimi računalniki in pametnimi telefoni jih lahko prikličemo kjerkoli in kadarkoli.

Čase, ko so kinodvorane imele poseben čar, lahko podoživite le še do 8. februarja 2024, preden pade zastor, pa ne zamudite zadnjega javnega vodstva po edinstveni občasni razstavi.
Vabljeni v svet sedme umetnosti!

Iz Katerega Filma Si Pa Ti Kolaz

Dostopnost