Kontakt

1920x800

»Na začetku je bila črta« 70 let likovne ustvarjalnosti v mestu

Razstava na Gradu Kromberk zajema izbor likovnih umetnikov starejše in srednje generacije, ki so živeli in ustvarjali v mestu ali pa so s svojo prisotnostjo, umetniško, razstavno, organizacijsko dejavnostjo oziroma pedagoškim, oblikovalskim in restavratorskim delom prispevali k umetniški in kulturni rasti Nove Gorice ter njene okolice.

Kulturni dom Nova Gorica in Goriški muzej nadaljujeta velike skupne razstavne projekte, ki med seboj povezujejo različna prizorišča. Tokratna pregledna razstava je posvečena 70-letnici mesta Nova Gorica. Naslov »Na začetku je bila črta« smo si sposodili pri Vanji Merviču, ki je tako poimenoval svojo instalacijo (At the beginning was a straight line, act 2), navezujoč se na Churchilla in povojno zarisovanje meja z ravnilom. Tudi Nova Gorica je nastala zaradi zarisane črte, po drugi strani pa je črta tudi osnovni likovni element.

Pregledna razstava z izborom umetniških del prinaša vpogled v bogato ustvarjalnost, ki z raznoliko likovno govorico plemeniti Novo Gorico vse od njenih začetkov do danes. Dela ki so nastala od začetka Nove Gorice do okoli 1990 so na ogled na Gradu Kromberk, od 1990 do danes skupaj s pregledom javne plastike pa v Mestni galeriji Nova Gorica.

Lokacija: Grad Kromberk

Od: 28 sep 2017
Do: 17 jun 2018

Dostopnost